Päivä 8 | Portugalin kierros | viikonloppu Portossa

Lauantai oli viimeinen virallinen matkapäivä. Monien lennot lähtivät päivän mittaan kohti kotia, joidenkin jäädessä Portoon viikonlopun viettoon ja vähän ylikin.

Portugalin matka on nyt päättynyt. Matkalla ajettiin yhteensä noin 1250 km pääasiassa mutkaisia teitä vuoristossa ja ylängöiillä kierrellen. Ensimmäiset kolme päivää ajettiin aurinkoisessa kevätsäässä Douron jokilaaksossa ja Porton ja Espanjan välisissä vuoristomaisemissa. Seuraava päivä vaihtelevammassa säässä rannikon tuntumassa hieman suorempia ja tasaisempia teitä. Viimeset pari päivää ajettiin pääasiassa pikku sateessa kunnon mäkisiä ja vuoristoisia mutkateitä pitkin.

Säätila oli ennustetta parempi ensimmäisten kolmen päivän seuraavat kolme päivää oli epävakaisempaa.
Säätila on kuitenkin vain yksi osa-alue matkan kokonaisuudesta., tietysti jokaisen päivänä saisi, ja pitäisi paistaa. Osana matkaa on tutustuminen uusiin reissukavereihin, kohdemaahan ja maan tapoihin, kulttuuriin ja ihmisiin, arkkitehtuuriin, ruokakulttuuriin, hotelleihin, liikennesuunnitteluun, tienpitoon ja paikalliseen logiikkaan….

Mukavaa tekemistä Portosta löytää vaikkapa tekemällä edullisia sukka-ostoksia alan erikoisliikkeissä

Arto täydensi kesän sukkavarastoaan yhden paperikassillisen verran.

Matkanjohtaja Jyrki ja matka-apulainen Jaana kiittävät mainioita joukkoaan hyvästä seurasta ja loistavasta tiimipelaamisesta sekä yhteishengen luomisesta. KIITOS ja tervetuloa toistekin!

Tähän loppuun on kiva lisätä muutama satunnainen valokuva matkan varrelta. Kiitos blogin seuraamisesta.

Jyrki LehtinenKommentoi