Päivät -35, 1 ja 2 | Matkainfo ja saapuminen Delhiin

PÄIVÄ -35 | MATKAINFO

Reilu kuukausi jennen matkamme alkua pidimme matkainfon etäyhteydellä matkalaisten kesken. Tutustuttiin kanssamatkustajiin ja käytiin läpi tulevan matkan kulkua ja kaikkea matkaan liittyviä järjestelyitä. Etukäteisjärjestelyinä jokaisen piti hakea Intian viisumi lähetystöltä, sekä kansainvälinen ajokortti Autoliitosta. Hotellit ja matkaohjelmaan kuuluva sisäinen lento Bagdorasta - Delhiin on varattu ja kaikki matkaan olennaisesti liittyvät tärkeimmät järjestelyt on tehty.

PÄIVÄ -1 | HELSINKI - DELHI

Oma lentoni lähti Helsingistä kohti Delhiä päivää ennen varsinaisen matkan alkua. Halusin mennä etukäteen paikan päälle ja varmistaa että kaikki siellä on kunnossa, kun matka varsinaisesti alkaa.

Tavarat valmiina kohti kenttää

Jouni ja Sofia tulivat kanssa päivää ennen ja mentiin samalla Finnairin suoralla lennolla. Jukka Pekkarinen oli myös tullut jo pari päivää meitä ennen ja ehtinyt tehdä retken Taj Mahalille. Delhiin saavuttiin aikataulun mukaisesti kello 06 aamulla ja hotellilla oltiin jo puli kahdeksan maissa. Huonetta ei vielä saatu, joten mentiin kävelemään ja vähän syömään. Kymmenen maissa jos saatiin huoneet, niin ei tarvinnut iltapäpäivälle saakka odotella.

Jounin ja Sofian kanssa Delhissä

Sen verren huonosti sai lennolla nukuttua, että pieni päivälepo oli paikallaan. Levon jälkeen lähdin kävelylle käymään vuokraamossa ja Royal Enfield -liikkeessä täydentämässä hieman t-paita valikoimaani sekä kävelin ympäri Karol Baghin aluetta jossa hotellimme sijaitsee.

PÄIVÄ 1 | DELHI

Loppuryhmä saapui tänään aamulla hotellille. Lento oli ollut heillä hieman etuajassa ja passintarkastuskaan ei ollut vienyt paljon aikaa. Käytiin yhdessä aamiaisella ja porukka sai pikkuhiljaa huoneita, kun niitä vapautui. Sovittiin tapaaminen hotellin aulaan viiden aikaan ja lähdettiin viralliselle tervetuliaisillalliselle. ja käveltiin hieman Delhin pimenevässä illassa.

Puörien paperihommia

Illallisella

PÄIVÄ 2 | DELHI

Tänään oli vuorossa Delhin kupunkikierros. Aamiaisen jälkeen hypättiin minibussiin ja lähdimme tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin. Ensimmäisenä etappina oli Hindutemppelillä käynti. Niitähän tässä maassa riittää kun väestöstä yli 950 miljoonaa on hinduja. Seuraava kohteemme oli Jama Masjid moskeija, jonka rakensi Mughal-keisari Shah Jahan vuosina 1644–1656, ja sen vihki käyttöön sen ensimmäinen imaami, Syed Abdul Ghafoor Shah Bukhari. Temppeli sijaitsee Mughalin pääkaupungissa Shahjahanabadissa, joka paremmin tunnetaan nykyään nimellä Vanha Delhi.

Jama Masjid

Moskeijalta matka jatkui Delhin suurimpaan nähtävyyteen Red Fortiin. Punainen linnoitus, eli Delhin linnoitus, tunnetaan myös nimillä Lal Qil'ah tai Lal Qila on linnoitus Delhissä, Intiassa. Se on punaisesta hiekkakivestä rakennettu suuri linnoitus, jonka muurien ympärysmitta on noin kaksi kilometriä. Suurmoguli Shah Jahan rakennutti linnoituksen 1600-luvulla. Sama kaveri rakennutti myös maailman kuulun Taj Mahalin.

Seuraavana oli vuorossa India Gate. Intian portti (aiemmin All India War Memorial) on sodan muistomerkki. Se on muistomerkki 74 187 Intian armeijan sotilaalle, jotka kuolivat ensimmäisessä maailmansodassa vuosina 1914–1921 Ranskassa, Flanderissa, Mesopotamiassa, Persiassa, Itä-Afrikassa, Gallipolissa ja muualla Lähi- ja Kaukoidässä sekä Kolmannessa Anglo-Afganistani sodassa.

Matkalla mukana vasemmalta alkaen Sofia Meronen Tampereelta, Jukka Pekkarinen Tampereelta, Harri Ahtiainen Pieksämäeltä, Hannu Kauppi Pitkäjärveltä, Ville Valkonen Pieksämäeltä, Juha Vane Sumiaisista, Jukka Filppula Härmästä, Esko Ryhänen Helsingistä, Kari Ala-Honkola Ilmajoelta, Jake Elo Helsingistä sekä Jouni Meronen Tampereelta

Vielä ennen paluuta takaisin käytiin lounaalla ja tultiin hetkeksi lepäilemään. Sillä värin pyörämme saapuivat hotellille ja päästiin testaamaan kalustoa ja kiinnittämään latureita pyöriin. Illallinen hotellin ravintolassa ja aikaisin pehkuihin, koska huomenna lähdetään liikkeelle ennen kukonlaulua, jotta vältetään Delhin ruuhkat.

Sami Hokkanen1 Comment