1 Päivä | Kokoontuminen Chiang Maissa |

Tänään alkoi Chiang Main matka. Kyseessä ei ole Thaimaan rantaloma, vaan päin vastoin. Huomenna ollaan jo ylhäällä viidakossa kaukana merestä ja hiekkarannoilta, eikä suinkaan makailla rannalla kylmiä virvokkeita nauttimassa. Itse asiassa näin on tehty jo koko alkuviikko, mutta niitä nautittu Chiang Main hotellin uima-altaalla ja juomat ovat olleet enimmäkseen terveyttä edistäviä…

Chiang Main maakunnassa ajellaan moottoripyörillä mutkaisia teitä aamusta iltaan seuraavan 10 päivän ajan ja tutustutaan sen upeisiin maisemiin ja nähtävyyksiin. Tämä Thaimaan pohjoisin osa sijaitsee maan luoteisosassa, Burman ja Laosin kainalossa, ikään kun Suomen Kilpisjärvi ja käsivarsi sijaitsevat Norjan kainalossa. Ja siinäpä tärkeimmät yhtäläisyydet tulikin todettua.

Matka alkoi tänään perjantaina kun kokoonnuimme matkan aloitushotelliin Chiang Main kaupungin keskustan luoteiskulmaan. Meistä moni aloitti matkansa jo maanantaina ja jälkijoukkokin jo keskiviikkona, sillä runsaan 12 tunnin lentoa ja aika-eroa on mukava tulla tasaamaan jo hyvissä ajoin ennen tositoimiin ryhtymistä. (Moottoripyöräily lasketaan tositoimeksi, tietää Jyrki, blogin kirjuri)

Muutama ilta Thaimaan toiseksi suurimmassa kaupungissa meni nopeasti yömarkkinoilla kävellen ja street foodeja maistellen. Rasittuneita jalkoja, ja etenkin koko kehoa on ollut mukava hemmotella muutaman euron maksavissa, tunnin kestävissä hieronnoissa. Kukapa niitä ei olisi kokeillut ja mennyt kohta uudelleen. Toimeliaimmilla on saldona jo jopa viisi hierontaa. Ei pitäisi hartialukon vaivata.

Altaallakin on ehditty polskutella aurinkoa ottamassa ja monen nenänpää alkaa kohta kaivata kypärää suojakseen. No, ajamaanhan tänne ollaan tultu vaikka kelpaa se tavallinenkin lomailu motoristille.

Chiang Mai on Thaimaan toiseksi suurin kaupunki, jonka kaupunki-alueella asuun 200.000 asukasta. Koko Chiang Main provinssissa asukkaita on yhteensä 700.000.

Kaukana tavallisesta lomailusta oli matka elefanttien suojelufarmille tutustumaan kaltoin kohdeltujen ja ohjelman myötä vapautettujen elefanttien elämään. Osallistuimme siiheen mm. yhteisen ruokailu- ja kylpyhetken merkeissä. Olipa kokemus, harvemmin sitä tulee norsuja syötettyä tai taputeltua, prätkäretkien yhteydessä ainakaan.

Jukka laittaa fantin suun makeaksi. Mehevä vesimelonin siivu uppoaa norsun pojan suuhun yksi toisensa jälkeen.

Kaikkea itseään isompia kannattaa väistellä jos vastaan sattuu, ainakin norsuja…

Illallisella thaimaalaisen ruokapöydän ääressä oli mukava tutustua uusiin BB kavereihin, ähh - siis ajokavereihin, joiden kanssa tullaan viettämään tiiviisti aikaa yhdessä aamusta iltaan tulevan 11 päivän ajan. Illallisen aikana tulee etunimet tutuksi ja tietää osapuilleen missä päin Suomea reissukaveri asuu ja millaisella pyörällä tämä kotikonnuillaan ajaa; ja silloin on perustiedot hallussa eikä kaverista paljon muuta tarvitse tietääkään. Mutta tutuksi tullaan…

Vaikka matka-info pidettiin Suomessa jo aika päiviä sitten, vielä illallisen yhteydessä kerrattiin alkavan viikon ohjelmaa yleisellä tasolla ja huomisen ajo- ja pyörien hakupäivän ohjelmaa vielä erikseen.

Vatsat pullollaan ja mieli sopivasti jännittyneenä on hyvä mennä yöksi sänkyynsä odottelemaan herätyskellon soittoa…

Matka-info hotellin allas-alueella

Jyrki LehtinenKommentoi