Riitta | PeterPanBike | Matkanjohtaja | Lady’s konsepti

riitta@peterpanbike.fi | +358404559656


Ensimmäinen moottoripyörä!

Helsinkiläis- tytön matkailukipinä syttyi varmaan jo puolitoistavuotiaana, kun vanhemmat veivät mukanaan ensimmäiselle ulkomaanmatkalle. Vaikka siitä matkasta en mitään muistakaan, niin vuosittain toistuvat muutaman viikon ulkomaanmatkat, juurruttivat intohimon liikkumiseen ja maailman tutkimiseen.

Myöhemmin, tarkemmin vuonna 2003, muutin ”pysyvästi” Espanjaan, jossa tuota pysyvyyttä kesti jotakuinkin tasan kuusi vuotta. Siellä työskentelin kansainvälisissä tehtävissä, joiden ansiosta pääsin taas matkustelemaan ympäri Eurooppaa. Sitten muuttui taas mieli, ja seurasi paluu kotisuomeen.

Vuonna 2012 kävin itsekseni Amerikassa, 4000 km Van-road tripillä, kiersin kaikki suuret nähtävyydet Gran Canyonista, Monument Valleyhin ja San Franciscosta Las Vegasiin, ajattelin että tämä oli nyt kyllä ”once in a lifetime” reissu. Reissun sykähdyttävin kokemus oli yö Monumet Valleyssä, intiaanien kanssa, nukuimme tähtitaivaan alla makuupusseissa. Eihän autiomaassa nyt mitään ötököitä kulje, joista kannattaisi hermostua, maassa maatessaan… Mutta se yötaivas, jota me siellä ihailtiin, on jotain aivan uskomatonta!

Kuinka ollakaan, heti seuraavana kesänä olin taas Amerikassa, ja tehtiin noin 12.000 km lenkki Meksikosta Kanadaan, länsirannikkoa pitkin, Harrikalla tietenkin. Telttakärry pyörän perässä, yövyimme suurimmaksi osaksi leirintäalueilla, välillä oli pakko antaa periksi, kun jo viides kämppis oli täysi, ja mennä motelliin. Las Vegasissa lähes sulimme penkille, +50 asteen helteessä. Death Valley ei ollut juurikaan viileämpi, Yellowstonessa väistelimme biisoneita, Kanadan kalliovuorilla ei voinut kuin ihmetellä maailman kauneutta!

Työelämässä olen toiminut monipuolisesti erilaisissa myynti-, markkinointi ja toimittajan tehtävissä. Ulkomailla asuessa vietettiin lentokenttä-hotelli- pukuelämää, Suomeen palattuani hieman rennommin media-alalla puuhastelua, ja oman moottoripyörä – aiheisen nettisivun sisällön tuottamista.

Moottoripyöräkärpänen taas puraisi vuonna 2000, kun serkkupoika pyysi mukaansa Euroopan-kiertueelle joka kulki Ruotsista Ranskan Rivieran kautta Espanjaan. V-Maxin takapenkillä, peppu puuduksissa, tuntui että tämähän on oikeastaan aika kiva tapa matkustaa, vaikka aluksi se hirvittikin. Siinä sitten vierähti yli kymmenen vuotta, satunnaisia takapenkkilenkkejä lukuun ottamatta, ilman moottoripyöriä. Matkustelin lähinnä ilmateitse ja autolla.

Pianhan sitä piti omakin pyörä hankkia, pikku Intruderi jolla opettelin ajamaan. Se meni vaihtoon heti seuraavan kesänä ja talliin ilmestyi ihan oma Harrikka. Kilometrejä on kerrytetty Euroopan ja kotimaan teillä. Talvella 2016 yksi unelma täyttyi, kun pääsi käymään Daytonan Bike Weekillä, ja samalla kierrettiin Florida.

Matkailun ja moottoripyöräilyn yhdistelmä on minulle sitä ihan parasta, ykkös, huippua!

Oman yrittäjä-elämän aloittamisen jälkeen, olen kulkenut määrätietoisesti kohti unelmaa, jossa työ ja harrastus yhdistyisivät, nyt olen jo aika lähellä sitä! PeterPanBiken palveluksessa haluan levittää tätä moottoripyöräilymatkailun ilosanomaa muillekin, auttaaheitä toteuttamaan unelmiaan.

Toivottavasti tavataan jossain jännittävässä paikassa!