Päivät 7 - 11 | Kuuba | Trinidad - Cayo Santa Maria - Varadero - Havanna

Onko järkeä lähteä moottoripyöräilemään Kuubaan?

Jos odotat, että kaikki toimii aina sata prosenttisesti - ei. Jos haluat kurvailla mutkasta toiseen virheetöntä asfalttia pitkin - nope. Jos haluat ajaa yli 1000 kilometriä päivässä - ei missään nimessä.

Mutta jos tahdot tutustua uniikkiin maahan mahdollisimman vuorovaikutteisella tavalla, niin ei muuta kun matkalle mukaan! Suurin osa matkamotoristeistä muutenkin tietää, että moottoripyörä ei ole vaan tapa päästä pisteestä A pisteeseen B. Tarkoitus on ennen kaikkea nauttia siitä mitä tapahtuu lähtöpisteen ja päämäärän välissä ;)

Kuubassa moottoripyörä on tavallaan matkan selkäranka jonka ympärille kokemukset rakentuvat. Pääset paikkoihin johon bussi ei sinua suostu viemään ja tapaat ihmisiä, jotka olisivat vain vilahtaneet taksin ikkunassa. Haistat, maistat ja tunnet sen mikä tekee saaresta erikoisen!

Lue lisää
Dani AmosovKommentoi
Päivät 5 - 7 | Kuuba | Las Terrazas - Sikojenlahti - Cienfuegos - Trinidad

Matkamme pisin päivä kilometreissä ja lähdimme liikkeelle hyvissä ajoin kohti päättäriä 370 km päässä. Ajoimme eteenpäin noin 10 kilometriä, kunnes Riston Harrikka alkoi reistailla ja sammui muutama sata metriä myöhemmin. Diagnoosina moottorin ylikuumeneminen. Ei jääty ihmettelemään vaan vaihdettiin varapyörä alle ja jatkettiin matka. Päästiin melkein 20 kilometriä, kunnes Christerin pyörä sammui. Tällä kertaa akkuongelmia…

Lue lisää
Dani AmosovKommentoi
Päivät 1 - 2 | Kuuba | Havanna

PeterPanBiken ensimmäinen matka Kuubassa alkoi maan erikoisesta pääkaupungista - Havannasta. Siitä suunnaksi saaren länsiosissa sijaitsevaan Pinar Del Rio provinssiin, joka tunnetaan sikariharrastajien Mekkana. Parhaat tupakkakasvit tulevat juuri sieltä.

Las Terrazas taas on laaja luonnosuojelualue, jolla pyritään korjaamaan ylihakkuun aiheuttamaa vahinkoa. Sikojenlahdessa pääsemme kosketukseen sotahistoriaan ja Cienfuegosissa paikalliseen elämäntapaan. Trinidadin kaupunki on kokonaisuudessa UNESCON maailmanperintölistalla lukuisien siirtomaaajanrakennuksien ansiosta.

Lue lisää
Dani AmosovKommentoi