Laatokan matkakertomus 31.8 - 4.9.2017

Comment

Laatokan matkakertomus 31.8 - 4.9.2017

Päivä 1 Lappeenranta

Ensimmäinen matkapäivämme alkoi kokoontumisella Lappeenrantaan jonne ryhmä kerääntyi illansuussa pieneen matkainfoon jossa käytiin läpi tuleva reittimme ja päätteksi nautittiin illallinen majapaikkamme Cumuluksen ravintolassa. Hyvissä ajoin nukkumaan jottta päästään aikaisin liikkelle ja kohti Nuijamaan rajaa. Tällä kertaa matkassa ovat mukana Ville Tuominen Järvenpäästä, Nils Rinne Kotkasta, Jarmo Tapani Lapista (Rauman kupeesta), Heikki Sorri Riihimäeltä, Olli-Pekka Hänninen Pyhtäältä, Aaro Lautamo Kouvolasta, Matti Suhonen Kuopiosta, Heikki Hermunen Hirvensalmelta, Pekka Jäätvuori Kouvolasta ja Juhani Aro Laukkalasta.

Päivä 2 Lappeenranta - Pushkin
Reippaan aamiaisen jälkeen hypättiin konehevosten selkään ja suunnattiin kohti rajaa. Meitä kun oli 11 pyörää matkassa niin rajan ylittämisessä meni koko ryhmältä pari tuntia. Sitten alkoi letka edetä venäjän moninaisia teitä. Ensin Viipuriin pyöreän tornin eteen kahville ja kohti Koivistoa. Päivän turistinähtävyys oli koiviston vanha kivikirkko joka seisoi jykevä paikallaan. Restauroinnissa oli vähän oikaistu ja muutamat ikkunat oli korjattu betonilla tai pellittämällä. Koivistosta matka jatkui rantatietä Terijoen suuntaan ja siitä edelleen Kronstadin linnoituksen kautta Pushkiniin. Majapaikkamme sijainti Katariinan palatsin yhteydessä jaoli kyllä mahtavat maisemat kun palatsi koko komeudessaan avautui huoneen ikkunasta. Taksit alle ja kaupungin suosituimpaan illallispaikkaan joka olikin niin suosittu, että meille ei saatu pöytää järjestettyä ainostaan oluet ja nekin pullotettiin muovipulloin mukaan vietäväksi. No onneksi kivenheiton päästä löytyi toinen paikka, jossa saatiin keitot ja maukkaat pihviannokset.

 Rajan ylityspaikalla ja vielä kotimaan puolella tässä vaiheessa

Rajan ylityspaikalla ja vielä kotimaan puolella tässä vaiheessa

 Kalusto on saapunut rajan toiselle puolelle

Kalusto on saapunut rajan toiselle puolelle

 Koiviston vanha kivikirkko

Koiviston vanha kivikirkko

 Pushkinin illassa

Pushkinin illassa

 Ei ollut illallismenussa moittimista.

Ei ollut illallismenussa moittimista.

Päivä 3 Pushkin - Petroskoi
Päivä lähti käyntiin palatsin pihasta puoli yhdeksän aikaan. Ensin ajettiin alkumatka seuraten Neva -jokea josta pätkä Pietari-Murmansk valtatietä pitkin Lodeinoje Poljeen. Lounaalla Borch -keittotankkaus ja kohti Vozneseyeä mistä on lauttayhteys Äänisen yli rantatielle. Loppu 130 km on hiekkatietä Petroskoihin saakka. Ensiimäisen n. 10 kilometriä meni mukavasti kunnes kuului pam ja matkanjohtajalta katkesivat ketjut. Kerran on aiemmin käynyt sama Laosissa 10 vuotta sitten ja nyt uudestaan. Saatiin paikallisilta metallimiehiltä apuja ja ketju vielä korjattua joka kesti vain toiset 10 kilometriä ja katkesi uudestaan. Sen verran oli ketju vääntynyt ja ottanut kipeää että ei pysynyt kasassa. Ei auttanut kun hommata kyyti Petroskoihin toivoen että sieltä saadaan uusi ketju. Sitä autoa sainkin odotella reilu kolme tuntia pimenevässä karjalan yössä. Lopulta kyyti saapui ja saatiin pyörä suoraan korjaajan pihaan ja tietoa että mekaanikko saapuu paikalle seuraavana aamuna kello 9. Muut olivat jo käyneet illallisella ja menneet yöpuulle saavuttuani hotellille. Iltapalaksi pullo colaa ja nukkumaan.

 Lyhyt lossimatka Äänisen yli

Lyhyt lossimatka Äänisen yli

 Ketjunkorjaus menossa.

Ketjunkorjaus menossa.

 ...ja tännehän se lopulta päätyi

...ja tännehän se lopulta päätyi

Päivä 4 Petroskoi - Sortavala
Aamulla sovittiin, että jakaudutaan kahteen ryhmään. Pääryhmä lähti etenemään kohti suunniteltua reittiä Suojärven kautta Sortavalaan. Minä ja Olli-Pekka suunnattiin korjaamolle, jossa selvisi että mekaanikko on tulossa 10:30 paikalle. Mentiin odottamaan läheiseen kahvilaan ja ilmoitettuun aikaan paikalle kurvasikin mekaanikolta näyttävä kaveri. Viereiseen MP -liikkeeseen hakemaan ketjua ja uusi alle. Huomattiin samalla, että ketju oli irrotessaan repinyt reippaan kokoisen reiän takahaarukkaan. Haarukka oli muuten ehjä, mutta toki heikompi joten se piti ottaa huomioon matkaa jatkettaessa. Päätettiin O-P:n kanssa mennä isompaa tietä pitkin jos vielä jotain saattuu, niin saadaan pyörä paremmin kuskattua seuraavaan paikkaan. Päästiin ongelmitta perille Piipun pihaan Sortavalaan ja jäätiin odottamaan muuta ryhmää joka oli tullut pikku teitä ja kuuleman mukaan välillä melkoista kyytiäkin mutta ongelmitta perille. Varattiin sauna ja saunan jälkeen nautittiin maittava illallinen mukavan päivän päätteeksi.

 Pääporukka kävi katsomassa kenttähautausmaan Kollaan lähellä

Pääporukka kävi katsomassa kenttähautausmaan Kollaan lähellä

 Sillä välin Minä ja O-P odoteltiin mekaanikkoa saapuvaksi Petroskoissa

Sillä välin Minä ja O-P odoteltiin mekaanikkoa saapuvaksi Petroskoissa

 Piipun pihaan Sortavalaan saavuttiin päivän päätteeksi

Piipun pihaan Sortavalaan saavuttiin päivän päätteeksi

Päivä 5 Sortavala - Imatra
Viimeinen ajopäivämme alkoi viileässä mutta kauniissa syksyisessä säässä Piipun pihasta kohti Lumivaaraa. Välillä isoa leveää asfalttitietä, välillä upeaa hyvää päällystettyä kylätietä ja välistä kuoppaista hiekkatietä. Ei jättänyt viimeinenkään ajopäivä kylmäksi ketään reitin puolesta. Rajalla oltiin kahden maissa iltapäivällä. Ennen rajaa käytiin vielä lounastamassa ja rajanylitys sujui mutkitta. Muutamat lähtivät jo rajan ylityksen jälkeen ajelemaan kotia kohtia ja me loput kävimme vielä Imatralla kahvit juomassa ennen kotimatkaa. Oli mukava reissu ja hauskaa oli. Pienesta ketjuepisodista huolimatta reissu sujui mukavasti ja päästiin kaikki ehjänä kotiin. Kiitos kaikille kanssamatkustajille mukavasta reissusta.

 Maistuvia tuliaisia kotiin vietäväksi

Maistuvia tuliaisia kotiin vietäväksi

 Tauko tien päällä ennen rajalle saapumista

Tauko tien päällä ennen rajalle saapumista

Comment