PeterPanBike | Seikkailuja Moottoripyörällä

View Original

Päivä 10 | Astana | Kazakstan | 27km

Kimmo, Jani, Arto ja Jussi kannattelemassa Kazakstania! Aika totiselta tehtävältä näyttää!

Päivä 10 | Astana | Kazakstan | 27km
Tänään premium aamu; kuntosali, hamam, uinti ja hotellin viimeisenä asiakkaana aamiaiselle! Severi oli viimeisen yön Astanan asunnossaan ja tulee kahdelta iltapäivällä. Hylkään macin ja käymme yhdessä hyvästelemässä pari Severin tyttöystävistä ja menemme makuupussikaupoille. Seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan raikkaita ja kun kaikista majoituksista ei ole varmuutta, niin makuupussi arolla moottoripyörän vieressä on parempi kun ei makuupussia ollenkaan! :) ... tulimmekin Astanaan saakka harvinaisen hyvissä säissä. Huomenna on vielä luvassa yli 10 astetta plussaa, mutta sitten näyttää olevan pitkä putki alle kymmenen! Mutta Kiinassa lämpenee taas!
Macin halaus jatkuu illansuussa ja lehetän Indonesiaan RoadTravelPermit hakemukset. Koitin jakaa Patrician kanssa dropbox folderin, mutta syystä tai kolmannesta se ei onnistunut. 'Dropbox is problem' viestitti Patricia Jakartasta. Eli sitten sähköpostin liitteinä hakumuskaavakkeet, carnettien kopiot, passien kopiot, ajokorttien kopiot ja sillä lailla!
Olimme Severin kanssa myös vähän kulttuurimatkailijoita ja kävimme Aasian suurimmassa moskeijassa. Hazrat Sultan Moskeija vetää sissänsä 10000 ihmistä ja on pakanankin silmissä vaikuttava ulkoa ja sisältä! Hazrat Sultanin jälkeen maallisten asioiden pariin ja lähiostoskeskukseen tarrojen metsästykseen. Saldo 0, mutta Severi on jo pelastanut päiväni. Sain häneltä Astanalaisen moottoripyöräkerhon tarran ja siinä lukee Astana! 
 

Hazrat Sultan sisältä!

Astanan yliopisto. Oikeallla!

Hazrat Sultan ulkoa!

Presidentin palatsi!

Bayterek by night!

Bayterek by afternoon!