PeterPanBike | Seikkailuja Moottoripyörällä

View Original

Päivät 77 & 78 | Cilegon - Cimaja - Tasikmalaya | Indonesia | 231km 286km

Tähän on tultu... Tasikmalayassa kypäräkaljat olivat Baskin & Robins jäätelöt, jotka Sinikka tarjosi!

Kimmon ja Jussin BR vetää totisiksi!

Päivät 77 & 78 | Cilegon - Cimaja - Tasikmalaya | Indonesia | 231km 286km
Tänään pääsemme nauttimaan siitä mitä kunnon monsuunissa ajaminen on parhaimmillaan! Lähtiessämme liikkeelle sataa vähän, sitten vähän enemmän ja lopulta taivaan täydeltä tai kuten suomeksi on tapana sanoa, kuin saavista kaatamalla ja sitä jatkuu 4-5 tuntia. Kyllä kyllä. Kastumme hieman. Päivän viimeiseksi kahdeksi tunniksi tie kuitenkin kuivuu ja pääsemme taittamaan mutkiin korvienvälimme sallimissa rajoissa!
Cimaja ei ole mikääm maailman napa. Sarjaa Krui, mutta siellä on enemmän hotelleja ja se on ainakin vähän niin kuin rantalomakohde paikallisten keskuudessa! Hotellissamme on vanhaa neuvostoromantiikkaa vaikka se ei ole koskaan ollut lähellä neuvostoliittoa. Arkkitehdit ehkä ovat!? Sijainti on kuitenkin loistava. Majatalomme on aivan rantaviivassa palmujen takana ja sieltä saa Bintangia. Tosin ei montaa, juomme varaston tyhjäksi, mutta pari mieheen kuitenkin! Bengulussa tapahtui sama. Ryhmämme joi hotellin kaikki Bintangit ja Guinesit ja LemonBintagit. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme alkohlisteja vaan sitä että hotellien varastot ovat pienet! :]

Aamulla matka jatkuu pienessä tihkusateessa itään. Ja tänäänkään emme aja yksin. Jaava on itseasiassa maailman tiheimmin asutettu saari. Jaavan koko (123000km2) on vähän reilu kolmannes Suomesta, mutta väkeä on enemmän... 144 miljoonaa. Se tekee yli 2000 jaavalaista per neliökilometri kun se suomen vastaava luku on 15! Olemme iloisia siitä, että suurin osa jaavalaisista kulkee skootterilla!
Sinä päivänä kun kaikki skootterit ovat vaihtuneet autoiksi, kukaan ei kulje mihinkään! 
Me etenemme päivänä 78 Taskimaijaan, Tasikmalayaan. Päivän viimeiset kaksi tuntia ovat jälleen yhtä juhlaa. Loistavaa hyväpintaista asvalttia tuhannella mutkalla. Kaksi tuntia ennen viimeistä kahta, eivät olleet yhtä suurta juhlaa. Koska tulliteille ei mp'llä pääse. Tulimme Jaavan toiseksi suurimman kaupungin Bandungin läpi tullitonta tietä joka tuli keskustan läpi. Etenimme kahdessa tunnissa ruhtinaalliset 20km! :]
Lähestyessämme Tasikmalayaa moskeijat suurenevat ja niiden lukumäärä tihenee. Arvelen että se tarkoittaa Bintangitonta kaupunkia ja olen oikeassa. Taskimalaya on moskeijoiden määrän perusteella uskonnollisin kaupunki missä olemme yöpyneet. Ottaessamme kypärät päästä hotellin pihassa kolme minareettia rukoilee ympäristössä sillä metallisella suoraan hermoon menevällä äänellä, millä niillä on tapana rukoilla. Eikä siinä vielä kaikki, kuten TV-shopeissa aina sanotaan. Astuessamme hotellin aulaan, hotellin sisällä oleva pikkupikku moskeija mekastaa rukousta eetteriin hotellin kaiuttimista. Hotellille plussaa kuitenkin se, että heti kun rukous loppuu, linnut alkavat laulamaan. Kokonainen parvi lintuja laulaa hotellin kaiuttimissa 24h/vrk. Ainoastaan rukoukset keskeyttävät tiput!


Hauskin koulusta varoittava liikennemerkki...

... jonka olen koskaan nähnyt!


Rambutan-kauppa!

Kahvikauppa!

Öljykauppa!


Tanskan merenneidon Indonesialaiset serkut!

Intian valtameri!


Aamu kosteaa!


TransAlpin vasen sivulaukku on tullut...

... monen rajan yli avaamattomana!


Kolmen tytön kaa...

Yhden miehe kaa!


Indonesian suurkaupungeissa sinun...

... ei tarvise koskaan ajaa yksin! :]