PETER | PeterPanBikeN PERUSTAJA | Matkanjohtaja | Myynti ja Markkinointi | JOKA PAIKAN HÖYLÄ

peter@peterpanbike.fi | +358 400 876747


KIPINÄ

Vuosi oli 1970. Kuukausi oli elokuu ja päivä joku sen kuukauden viimeisen viikon pimeistä illoista. Minulla ja Magnuksella, kansakouluaikaisella parhaalla ystävälläni oli selkeä suunnitelma. Se suunnitelma oli päästä ajamaan naapurimme Waldemarin Soliferillä. Saimme Soliferin hiljaa liiteristä ulos. Niin ikään saimme työnnettyä sen pienelle metsätielle kenenkään huomaamatta. Kun arvelimme olevamme turvallisen matkan päässä päätimme käynnistää Soliferin. Olimmehan monta kertaa seuraneeneet kuinka Waldemar sen käynnistää. Bensahana auki, nokka alamäkeen ja muutama napakka polkaisu. Polkaisumme eivät olleet kovin napakoita pituudestamme johtuen, mutta riittävän napakoita, että saimme Soliferin kaikki 50 kuutiota räjähtämään käyntiin! Seuraavat 300 metriä olivatkin sitten yhtä juhlaa. Minä olin pitkäntikun vedossa voittanut ensimmäisen ajovuoron ja Magnus istui takana. Sitten osui kohdalle iso monttu, tai ainakin isompi kuin pystyin käsitelemään ja mopo lähti ensimmäistä mutta ei viimeistä kertaa elämässäni käsistä. Tarkalleen ottaen suistuimme ojaan. Oja oli sen verran syvä ja vetelä, että emme saaneet Soliferia omin avuin sieltä pois. Sen sijaan sain omin avuin valita pihakoivustamme mieleiseni oksan. Isäni teki parhaansa, mutta koivuraipan iskut eivät enää auttaneet. Kipinä moottoripyöräilyyn oli jo syttynyt. 

Lumilauta korvaa moottoripyörän talvella!

Intiasta 1998 ajettu aikakone!

MATKUSTAJASTA MATKANJÄRJESTÄJÄKSI

Rajasthanissa lokakuussa 1996 ajatus omasta matkayrityksestä kypsyi teoiksi. Sillä hetkellä istuin jaisalmerilaisen sairaalan röntgenhuoneen odotussalissa pudottuani aikaisemmin aikaisemmin iltapäivällä pillastuneet kamelin selästä. Mieleeni tuli, että voisikohan matkustamisella ansaita pari markkaa sen sijaan että jokainen menee. Kyllä sillä voi vaikka mitään rikastumisen vaaraa ei ole. Elämän laatu korvaa kuitenkin uudet sohvakalustot mennen tullen palatessa.  
Omalla kohdallani uskon, että matkustamisen tarve on ainakin osittain myös suvussamme oleva geenivika. Matkustamisen geenivika ilmenee mm. siten, että kahden kotiviikon jälkeen tulee levoton olo ja alkaa tuntumaan, että ei koskaan pääse mihinkään. 

ENSIMMÄINEN OIKEA MP-MATKA

Tänään naapurin Solifer Exportin lainaamisesta saamastani selkäsaunasta on kulunut.... no monta vuotta :) ... Kymmenen viimeistä niistä vuosista on mennyt kokonaan moottoripyörämatkailun merkeissä. PeterPanBiken ensimmäinen moottoripyörämatka ei ollut enempää eikä vähempää kuin kuin aikakonematka Intian Agrasta Suomen Helsinkiin. Tarkalleen ottaen ne aikakoneet olivat merkkiä Royal Enfield Bullet Machismo 500. Tuosta monivärisestä ja unohtumatomasta matkasta on edelleen näkyvissä, tämän päivän valossa hyvinkin liikuttavan näköinen blogi PeterPanBiken kotisivuilla.
Matkaa Enfieldeillä tehtiin Agran ja Helsingin välillä vähän reilu 10000 kilometriä, eikä teknisistä ongelmista ollut minkäänlaista puutetta. 

120 MAATA

Monivärisellä Enfield-India seikkailulla tuli ajettua 12 maata. Tänään olen on ajanut ryhmien kanssa yhteensä 95 eri maassa. Eksoottisimismasta päästä taitavat olla; Tadzigistan, Sudan ja Malawi jossa olen itse ajanut. Mutta vastapainoksi olen vetänyt ryhmiä myös sellaisissa maissa kuin; Ruotsi, Norja, Viro ja Latvia! 
Kaiken kaikkiaan käytyjä maita on kertynyt tähän mennessä 120. Omassa mittapuussa tuo vuoden 1998 Enfield-matka on edelleen ykkösmatka ja tulee sellaisena aina pysymään jo senkin vuoksi, että se oli ensimmäinen varsinainen moottoripyörämatka. Kaikki oli sillä uutta ja ihmeellistä. Pakistanissa ja Iranissa sitäkin ihmeellisempää. Tosin minulla on edelleenkin tapana sanoa sille joka haluaa moottoripyöräily-elämäänsä todellista eksotiikka, että 'Enfield alle ja Intiaan'! Siellä Suomen arki muuttuu joksikin epätodelliseksi, jota ei siinä hetkessä ole. Intiassa kuukin on kummempi.

 

Monilla matkoilla minulta kysytään omaa suosikkikohdetta. Burma on ainakin yksi ja Belize toinen. Molemmat ovat vihreitä, vehreitä, eksoottisia ja luoksensa ottavia. Moottoripyörällä mm. Ranskan Merialpit, Dolomiitit ja Korsika ovat ykköstä. Mutta en minä Suomesta pois muuttaisi... tai jos ihan rehellisiä ollaan niin marras- ja joulukuun olen mielelläni Suomesta poissa! Tosin ne ovat sopivia kuukausia myös omille harrastuksille. Harrastan mm. matkailua, moottoripyöräilyä ja moottoripyörämatkailua! 

Omat Top 3 matkat:

  1. BALI EXPRESS | KARHULAN NESTE - DENPASARIN SHELL  -  Upea Iso Seikkailu Aasiaan. 
  2. GOLDEN GATE  | USA - USA'n parhaat palat 2 viikon paketissa! Matka jolla toinen toistaan upeampi luonnonpuisto seuraa edellistä!
  3. KWAZULU NATAL | ETELÄ-AFRIKKA - Upeat tiet, hienot maisemat, huikeat luonnonpuistot, hyvät eväät ja mukavat hotellit :]