Konepyörämatka suoraan 1000 ja 1 yön tarinoista!

Tämä elämys on suunniteltu seikkailujanoisille motoristeille, jotka koko ajan miettivät - “Missä en ole vielä käynyt päristelemässä?”

Olemme todella pitkään suunnitelleet tätä reissua ja saimme aikaiseksi täydellisen paketin - näet ja koet mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa, mutta ei tarvitse suoriutua kieli olalla meiningillä!

Aloitamme matkan Iranin toiseksi suurimmasta kaupungista Mashadista. Pyörät ja huoltoauto odottavat meitä siellä valmiina lähtöön. Päädymme noin 2000 kilometriä myöhemmin maan pääkaupunkiin Teheraniin.

Siinä välissä erittäin vaihderikas matka - On vuoristoa, aavikkoa, metsikköä ja kansallispuistoja. Vesiputouksia ja paimentolaiskyliä. Yövymme Kaspianmeren rannoilla ja Aasian korkeimman tulivuoren juurella!

 

Kartta suurenee klikkaamalla. Päiväkohtaisen matkaohjelman ja pyörävaihtoehdot löydät alempana.


iran-moottoripyörällä

MATKAPÄIVÄT

10.09 - 22.09.2019 | 13pv | ⛔

iran-moottoripyörällä

HINTA

Kuljettaja 3990€

Ei takapenkkipaikkoja tällä matkalla

1 hengen huone +500€

Liikennemerkit - 🅿️= Paikkoja vapaana, ⚠️= Täyttymässä, ⛔ = Matka täynnä

iran-moottoripyörällä

HINTAAN KUULUU

Suomalainen matkanjohtaja (Dani)

Matkainfo Suomessa ennen matkaa

Majoitukset hyvissä, keskitason hotelleissa ja majataloissa

Moottoripyörän vuokra kaikkine lisineen + Bensat

Moottoripyörän "one way fee" Mashadiin

Huoltoauto & paikallisopas koko matkan ajan

Mekaanikko & varaosat

Aamiainen, lounas & illallinen kaikkina ajopäivinä (tulopäivänä illallinen ja lähtöpäivänä aamiainen) + kypäräteet ;)

Lentokenttäkuljetukset kohteessa

iran-moottoripyörällä

HINTAAN EI KUULU

Lennot

Ruokajuomat

Iranin viisumi

Toimistomaksu

Tuttuun tapaan ryhmät ovat pieniä (Maks. 10 pyörää + Matkanjohtaja) ja paikat varataan loppuun todella nopeasti!


Hintaan kuuluvat ateriat | 🥐 = Aamiainen ; 🍔 = Lounas ; 🍗 = Illallinen

Päivä 1 | > Mashad, Iran | 🍗

Saapuminen Iranin toiseksi suurempaan kaupunkiin Mashadiin ja yhteiskuljetus hotellille. Tutustutaan kaupunkiin ja sen mahtiponttiseen moskeijaan - Imam Rezaan, joka todella vaikuttava näky etenkin auringonlaskun aikoihin.

Maittavan tervetuloillallisen yhteydessä aloitamme henkisen ja verbaalisen valmistautumisen seuraaviin ajopäiviin.

Päivä 2 | Mashad - Kalat Nader | 🥐, 🍔, 🍗

Tukeva aamupala, pyörien nouto ja suurkaupungin minareetit jäävät taustapeileihin. Hetken päästä olemmekin jo Zafaranlu-nomadien mailla. Vehreitä kukkuloita molemmin puolin aluksi, sitten kanjonin pohjaa pitkin vuoristoa kohti. Yövymme lähellä Turkmenistanin rajaa.

Päivä 3 | Kalat Nader - Dargaz | 🥐, 🍔, 🍗

Jatkamme matkaa nomadien alueella. Kameleita ja jurttia. Kukkuloita ja vehreitä peltoja. Tandoureghin kansallispuistossa tunnet olevansa motonomadi itsekin.

Päivä 4 | Dargaz - Shirvan | 🥐, 🍔, 🍗

Aamuaurinko mukavasti lämmittää selkää, kun jatkamme länteen päin Turkmenistanin rajaa pitkin. Ylitämme ensimmäistä kertaa Hezar Mashed vuoriston ja käymme 2500 metrin korkeudessa. Päätä painamme tyynyyn kansallispuistojen ympäröimänä inhimillisessä pikkukylässä.

Päivä 5 | Shirvan - Kalaleh | 🥐, 🍔, 🍗

Tänään pitkä, mutta eeppinen päivä luvassa. Liikkeelle aikaisin aamulla upean Golestanin kansallispuiston läpi nousevan auringon tahtiin. Ennen päättäriä käymme virkistäytymässä Loveh vesiputouksilla!

Päivä 6 | Kalaleh - Golestan - Kalaleh | 🥐, 🍔, 🍗

Tänään voit pitää ajovapaan päivän tai lähteä oppaan kanssa tutkimaan Golestanin salaisia pikkuteitä huikeissa maisemissa. Ainakin lyhyt ajoreissu Khalid Nabin hautausmaalle on must!

Päivä 7 | Kalaleh - Gorgan | 🥐, 🍔, 🍗

Maisemat muuttuvat vehreimmäksi, kun lähestymme Kaspianmeren rannikkoa. Matkalla Chel-Chelin kansallispuisto ja upea Shirabadin vesiputous.

Päivä 8 | Gorgan - Shahrud | 🥐, 🍔, 🍗

Vuoristoa ja lisää vuoristoa. Menemme tänään suurimman osan ajasta 2500 metrin korkeudessa Albortz vuoristossa. Itse vuoret kohoavat yli 4 kilometrin verran. Laskeudumme iltapäivällä Tuskestan viidakon läpi ja ansaituille minttuteelle Shahrudiin.

Päivä 9 | Shahrud - Kiasar | 🥐, 🍔, 🍗

Kaspianmeren tuoksu on jo käsinkosketeltavissa, kun jatkamme matkaa länteen. Badap e-surt lähteet muistuttavat Turkin Pamukkalea, mutta ilman tuhansia turisteja.

Päivä 10 | Kiasar - Babolsar | 🥐, 🍔, 🍗

Tuttuun tapaan hieno päivä edessä. Heräämme Kiasarin metsikössä ja ylitämme päivän aikana Tajan-joen. Jokivartta seuraten laskeudumme vuoristosta Kaspianmeren rannoille. Oiva tilaisuus pulahtaa mereen!

Päivä 11 | Babolsar - Nava | 🥐, 🍔, 🍗

Yksi huikeimmista päivistä tällä matkalla! Vaihdetta pienemmälle ja nousemme taas ylös kohti taivasta. Hazar jokea pitkin ajamme koko päivän Navaanm josta avautuu uskomattomat maisemat Damavandin tulivuorille.

Tulivuori kohoaa 5600 metriin ja on samalla Iranin korkein huippu ja Aasian korkein aktiivinen tulivuori!

Päivä 12 | Nava - Tehran | 🥐, 🍔, 🍗

Viimeinen ajopäivä ei jätä ketään kylmäksi, vaikka keli viilenee 3000 metrin korkeudessa! Kaasukahvan puolella on koko päivän tulivuori ja edessä eloisa pääkaupunki - Tehran. Perillä palautamme vielä pyörät, jonka jälkeen on päätöspäivällinen ja matkan huikeimpien kokemusten kertaus ;)

Päivä 13 | Tehran > | 🥐

Viimeinen aamupala matkalla ja koti lentokenttää, ellet haluaa jäädä kiertämään Teheranin basaareja päiväksi tai pariksi. Legendojen mukaan Tehranin keskustasta löytyi aiemmin Hesburger! ;)


Turvallisuus Iranissa

Monille tulee ensimmäisenä mieleen ajatus - onko Iran turvallinen matkakohde? Kaverit ja vanhemmat saattavat kysyä - “oletko ihan hullu? Miksi ikinä menisit Iraniin?”

Uskallamme väittää, että todellisuudessa Iran on jopa turvallisempi, kun monet Euroopan maat. Matkailun yksi hienoimmista asioista on mielen avartaminen ja stereotyyppien särkeminen! Iranissa asuu yksi maailman vieraanvaraisimmista kansoista, joka ylpeä omasta historiasta ja kulttuurista.

Lähde kansamme matkaan niin näet asiat itse!

Jopa Suomen Ulkoministeriö luokittele Iranin turvalliseksi ja se sanoo jo paljon ;)

Ulkoministeriön sivut Iranista:

https://um.fi/matkustustiedote/-/c/IR


iran-moottoripyörällä

MATKAN ALKU JA LOPPU

MASHAD, IRAN / TEHRAN, IRAN

Lennot

Varattuasi meiltä matkan saat ehdotuksen lentoja myyvältä yhteistyökumppaniltamme. Mikäli ryhmä on vielä varaushetkellä vajaa, saat tarjouksen heti kun matkan minimi osallistujamäärä on saavutettu. Jos varaat lennot itse varsinaiselle päättymispäivälle, on aina hyvä idea ottaa paluulento, joka ei lähde kohteesta ennen puoltapäivää.

Vertaile lentoja tästä!

iran-moottoripyörällä

PASSI, VIISUMI, AJOKORTTI

& MUUT ASIAKIRJAT

Viisumi - Suomen kansalaiset tarvitsevat Iraniin matkustettaessa viisumin. Varmista, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta kotiintulon jälkeen. Lisää tietoa Iranin viisumista saat suurlähetystön omilta sivuilta: http://e_visa.mfa.ir/en/

Matkan varaamisen jälkeen, lähempänä reissua lähetämme sinulle tiedot, kuinka viisumia haetaan! Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten.

Mikäli suunnittelet matkustavasi Iranin matkan jälkeen USA:han, huomioithan tämän: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Tärkeää! Kaikkien matkailijoiden tulee maahantulon yhteydessä esittää englanninkielinen todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Todistuksesta tulee käydä ilmi, että matkavakuutus kattaa mahdolliset terveydenhoitokulut matkan aikana Iranissa. Myös vakuutettujen nimet, vakuutuksen numero ja sen voimassaoloaika tulee lukea todistuksessa.

Passi - Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passissa tulee olla kaksi tyhjää sivua viisumia varten.

Ajokortti - Suomalainen ajokortti ei käy. Pitää olla kansainvälinen kortti. Sen voit hakea autoliitolta.

iran-moottoripyörällä


KUINKA RASKAS MATKA?

Yksin vai matkustajan kanssa? - Ei kyytiläisiä tällä matkalla, mutta voit kysäistä autopaikan kumppanille.

Huoltoauto mukana? - Kyllä. Kaikki tavarat, varaosat, löpö ja paikallisoppaat kulkevat huoltoautossa aina mukana.

Ajopäivän pituus: 6-10 tuntia päivässä. Pyrimme ajamisen lisäksi bongata mahdollisimman paljon nähtävyyksiä. Perillä olemme aina valoisaan aikaan, jos vaan mahdollista.

iran-moottoripyörällä


Ruoka & Majoitus

Siistit hotellit, majatalot ja hyvää ruokaa

Hotellit - joita käytämme tällä matkalla ovat siistejä ja hyvätasoisia paikkoja. Majoitus kahden hengen huoneissa. Matkan hinta on ilmoitettu aina 2hh mukaan. 1hh lisämaksusta.

Perimmekö yksinmatkustavalta 1hh lisämaksun? Emme peri, ellet vartavasten tilaa 1hh huonetta. Muussa tapauksessa jaat huoneen samaa sukupuolta olevan matkalaisen kanssa.

Ruokailut - Hintaan kuuluvat ateriat löydät “hintaan kuuluu” osiosta ja matkaohjelmasta - 🥐 = Aamiainen ; 🍔 = Lounas ; 🍗 = Illallinen

Allergiat ja ruokavaliot? - Kasvisruokavalio, keliakia, laktoosi-intoleranssi eivät ole ongelma ja muut ruokavaliot otamme aina huomioon mahdollisuuksien mukaan.

iran-moottoripyörällä

Kysymyksiä?

+358 40196 5721 tai mail@peterpanbike.fi

USEIN KYSYTYT

Ennen matkaa pidämme infotapaamisen, jossa paljon lisää faktaa tulevasta!


iran-moottoripyörällä

Millä ajetaan?

Maassa maan tavalla ja Iranissa ajamme paikallisilla tykeillä - Jetro tai Avenger.

Avengeria on kutsuttu Persian Harrikaksi - jos custom sinun juttu, niin ehdottomasti tämä alle.

Jetro on taas 200 kuutioinen vekotin, joka sekin matkalla aivan loistava!