Pekka | PeterPanBike | Matkanjohtaja

pekka@peterpanbike.fi | +358 50 5912134 


Olen työläisperheen iltatähti, joka syntyi ja varttui Itä-Helsingissä. Hulvatonta opiskelijaelämää vietin Saimaan rannoilla, kunnes leipä ja sirkushuvit vetivät nuorenmiehen takaisin Stadiin.

Sittemmin koti on löytynyt luonnonrauhasta, Heinolan maalaiskunnan sahtimailta. Sukujuuret ovat vahvasti Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla, mikä saattaa aika-ajoin välähdellä luontaisena monitaitoisuutena... ;)

 

 

 

 

Kipinä omatoimiseen repun retuutukseen maailman turuilla ja toreilla syttyi tarkalleen vuonna 1992 maassa nimeltä Tšekkoslovakia.

Vuotta myöhemmin tuo kipinä oli jo ilmiliekeissä matkustaessani lippalakki vinossa Greyhoundilla Atlantasta Memphisin kautta New Orleansiin… :)

Luultavimmin miehen ajoi matkoihinsa kaukokaipuu, kulkuriromantiikka ja kotoisat koiranilmat... Matkustelun myötä on herännyt pohjaton kiinnostus eri kulttuureja kohtaan ja nälkä vain tuntuu kasvavan syödessä.

Matkustaminen antaa ja opettaa valtavasti sellaista, mitä on turha luentosalin lehtereiltä etsiä. 

 

 

 

 

Colombiassa hymyilyttää :)

PeterPanBiken löysin Järvenpään kodistani iltateeltä vuonna 2002, tyttöystäväni kutsumana. Puheita pidettiin mm. matkustamisesta, matkustamisesta ja matkustamisesta. Inspiroiva herrasmies oransseissaan tuli lausuneeksi taikasanat ”sinussa voisi olla potentiaalia matkanjohtajaksi”

Nuo maagiset sanat muhivat parisen vuotta kunnes Peterillä soi puhelin, ja viikon päästä olinkin jo Peter Ruotsalon oppipoikana Malesiassa… Matkustustapa tuntui tutulta, omalta ja siltä ainoalta oikealta. Lokakuussa 2004 toteutui neitsytmatkani PeterPanBikelle, kohteena Patagonia.

PeterPanBiken seikkailumatkat ovat aina olleet lähinnä sydäntä ja niistä on kertynyt myös eniten elämänkokemusta matkanjohtajana. Seikkailumatka on parhaimmillaan erittäin monipuolinen kattaus, joka antaa kohdemaastaan hyvinkin realistisen ja laajan kuvan suhteutettuna matkustusaikaan.

Matkoilla mennään eikä meinata mutta ilmapiiri on aina rento ja leppoisa. Pioneerimatkat ja vaellusmatkat ovat seikkailumatkojen helmiä ja niitä voisi kutsua myös erityisalakseni. 

Viimeisin villitys on matkustaa moottoripyörällä, kun kuulin sen hidastavan ikääntymistä ja nopeuttavan perille saapumista! :)

Unohtumattomien kokemuksien lista on loputon. Hienoimmat kokemukset saattavat kuulostaa hyvinkin arkisilta ja useimmiten ne liittyvät kohtaamisiin paikallisväestön kanssa.

Esim. pari kuukautta kolumbialaista perhe-elämää autenttisessa Etelä-Bogotassa on jäänyt lähtemättömästi mieleeni...

Kuten myös vanhuksen tarjoama papumössö, joka maistui taivaalliselta mutavyöryyn jumittuneessa bussissa vietetyn paasto-vuorokauden jälkeen...

Unohtumattomien kokemusten sarjaan on jäänyt myös eräs yösukellus, kun istuimme valot sammutettuina Karibian pohjalla ihaillen eläinplanktonin luomaa "tähtitaivasta"...

Eikä jättänyt kirjaimellisesti kylmäksi myöskään kurkistus aktiivisen tulivuoren kraatteriin Guatemalassa...:)

Passiani on leimattu useimmiten Latinalaisen-Amerikan raja-asemilla ja Kaakkois-Aasia tulee hyvänä kakkosena. Yksittäistä suosikkikohdetta on mahdotonta nimetä mutta kyllä Kolumbia on vähintäänkin vahva suosikkiehdokas...

Kolumbia on aito, kaunis ja ystävällinen. Yhtä vahvoja suosikkimaaehdokkaita voisivat olla Jamaika, Argentiina, Burma, Uusi-Seelanti ja Espanja. Kaikki ovat täysin erillaisia keskenään mutta kukin on omilla vahvuuksillaan hyvin vetovoimainen.

Aina ei tarvitse kuitenkaan lähteä merta edemmäksi... Tuorein suosikkikohteeni on ehdottomasti Nurmijärvi ;)

Rakkain harrastus on matkustaminen, tietysti! Lisäksi olen enemmän tai vähemmän musamies, kalamies, maratoonari, avantouimari, sukeltaja, vaeltaja, grillaaja, puutarhuri, motoristi ja petanqueisti… :) Keräilyharrastuksena on yksi tulitikkuaski per matkustettu maa ja seuraavan askin kannessa pitäisi lukea "Mexico".

Nähdään jossakin päin maailmaa!

Pekan top 3 matkat:

  1. BAJA CALIFORNIA | MEXICO  -  Matkaa teet isolla HD'llä rennossa mexicolaisessa ilmapiirissä.
  2. KIWI | UUSI-SEELANTI - 15 päivää ympäri yhtä maailman monipuolisinta ja lumoavinta maata.
  3. ANDALUCIA | ESPANJA - Andalucia on pitkä viikonloppu ja kirjaimelliseti mutkamatka isolla ämmällä.