Lyhyt mutta tehokas irtiotto arjesta moottoripyörällä Venäjälle keskiviikosta sunnuntaihin.

Ajamme koko matkan hauskoja monipintaisia pikkuteitä - renkaidesi alla suurimman osan ajasta päällystettyjä baanoja, mutta sorateiltä ei oikein voi välttyä. Mudassa rypeämistä, emme harrastaa, mutta All-Road pyörä on kuitenkin paras tällä matkalla.

Näet ja koet mm; ex-Koiviston, Terijoen, Kronstadin, Pietarhovin ja Pushkinin. Paljon borssia ja seljankaa! Aunuksen ja Jumalan hylkäämän Suojärven. Hauskoja teitä, ystävällisiä ihmisiä ja mieleenpainuvia maisemiä. Luonnollisesti myös Sortavalan, jossa on hyvä tilaisuus pulahtaa Laatokkaan saunan jälkeen!

 
 

Kartta suurenee klikkaamalla ja päiväkohtaisen matkaohjelman löydät alempana.


laatokan-kierros-moottoripyörällä

MATKAPÄIVÄT

27.05 - 31.05.2020 | 5pv | ⚠️

03.06 - 07.06.2020 | 5pv | ⚠️

26.08 - 30.08.2020 | 5pv | 🅿️

laatokan-kierros-moottoripyörällä

HINTA

Kuljettaja 590€

Apukuljettaja 550€

1 hengen huone +200€


Liikennemerkit - 🅿️= Paikkoja vapaana, ⚠️= Täyttymässä, ⛔ = Matka täynnä

laatokan-kierros-moottoripyörällä

HINTAAN KUULUU

Suomalainen matkanjohtaja

Majoitus hyvissä keskitason hotelleissa

Parkkipaikkamaksut ja tietullit

Bensat Venäjän puolella

Tervetuloillallinen Viipurissa

Aamiaiset päivinä 2-5

Illalliset päivinä 1-4

laatokan-kierros-moottoripyörällä

HINTAAN EI KUULU

Viisumi

Lounaat

Ruokajuomat

Toimistomaksu

Tuttuun tapaan ryhmät ovat pieniä (Maks. 10 pyörää + Matkanjohtaja) ja paikat varataan loppuun todella nopeasti!


Hintaan kuuluvat ateriat | 🥐 = Aamiainen ; 🍔 = Lounas ; 🍗 = Illallinen

Päivä 1 | Nuijamaa - Viipuri | 40km | 🍗

Kokoontuminen Laplandia Marketin edessä (Jysinmäentie 299, 54230 Nuijamaa) sovittuun aikaan. Pieni matkainfo / paperisulkeiset ja rauhassa rajan yli. Lyhyt matka Viipuriin, jossa majoitumme keskustan tuntumassa. Tervetuliaisillallisen hyvässä seurassa!

Päivä 2 | Viipuri - Terijoki - Kronstadt - Pietarhovi - Pushkin | 260km | 🥐, 🍗

Viipurista emme jatka Pietarin valtatietä vaan ajamme paljon hauskemmalle Suomenlahden rantaa pitkin kulkevalle tielle ensin Primorskiin (ex-Koivisto) ja siitä kohti Terijokea monella mutkalla! Suomalaisille tutun Pietarin jätämme tällä matkalla väliin. Sen sijaan ajamme Pietarin patotietä Kronstadiin ja siitä edelleen loisteliaaseen Pushkiniin. Matkalla käymme myös tutustumassa itse Kronstadtiin ja Pietarhoviin.

Päivä 3 | Pushkin - Aunus - Vitele | 350km | 🥐, 🍗

Aamulla seuraamme Nevajoen rantoja kohti "Murmansk Highwaytä" jota ajamme jonkin matkaa, ennen kuin hypätään pikkuteille. Lotinapellon eteläpuolella tarjolla ehkä matkamme parhaat borssikeitot. Huikopalatauolta Laatokan rantaan Aunuksen kautta ja Viteleen, joka on tämän päivän päätepysäkkimme!

Päivä 4 | Vitele - Suojärvi - Kollaanjoki - Sortavala | 310km | 🥐, 🍗

Aamukahvit, aamiainen ja kohti 'järvikarjalaa' sekä Suojärveä, joka ei varsinaisesti ole Venäjän eikä Karjalankaan napa. Autenttinen kaupunki kuitenkin keskellä ei mitään, jonne vie hauska tie monilla mutkilla (kuoppiakin löytyy). Suojärvellä muu liikenne käytännössä loppuu ja saamme ajaa omassa hyvässä seurassamme kohti Sortavalaa Laatokan rannalla. Pysähdymme myös kunnioittamaan kaatuneita sotilaita Kollan taistelluiden muistomerkillä. Pitkärannassa tien laatu paranee muutama sata prosenttia ja se sama tie vie meidät Sortavalan lähelle, jonne jäämme viimeiseksi yöksi!

Päivä 5 | Sortavala - Ilme - Imatra | 211km | 🥐

Tämä viimeinen ajopäivä taitaa olla se kaikkein hauskin teiden puolesta. Sortavalasta lähdemme monilukuisilla mutkilla kumpumaastossa kohti etelää. Lumivaarassa käymme katsomassa hylättyä kirkkoa. Jonkin matkaa ennen Priozerskiä kaarramme kohti Suomea pienille pikkuteille, joita riittää melkein Svetogorskiin saakka. Suomen rajalla olemme noin iltapäivän puolessa välissä.


Laatokan kierros moottoripyörällä

MATKAN ALKU JA LOPPU

NUIJAMAA / IMATRA

 
Laatokan kierros moottoripyörällä

PASSI, VIISUMI, AJOKORTTI

& MUUT ASIAKIRJAT

 
venäjä-moottoripyörällä

Kysymyksiä?

+358 40196 5721 tai mail@peterpanbike.fi

USEIN KYSYTYT

 
venäjä-moottoripyörällä

MILLÄ AJETAAN?

Omilla mopoilla. Tällä matkalla kokenut hyvä kuljettaja selviää vaikka customilla tai katupyörällä, mutta kirkkaasti paras vaihtoehto on kuitenkin allroad-pyörä. Ajamme matkasta 1/4 sorateillä, jotka eivät aina ole asvaltin sileitä pinnaltaan. Niin ikään osa päällystetyistä teistä on hyvinkin vaihtelevassa kunnossa!

Emme kuitenkaan aja offroad teillä emmekä ryve suossa, joten allroadilla voi hyvin lähteä tälle matkalle myös kaksi päällä!

Laatokan kierros moottoripyörällä


KUINKA RASKAS MATKA?

Yksin vai matkustajan kanssa? - Tämän matkan voi hyvin ajaa kaksi pyörän päällä.

Huoltoauto mukana? - Ei. Kaikki tavarat tulee pyörän päälle.

Tiet ja liikenne? - Kunto vaihtelee paljon, mutta ajamme pääsääntöisesti päällystettyjä teitä! Muutamia soratie pätkiä tulee väkisin vastaan. Liikenne erittäin vähäinen, Pietaria lähistöä lukuun ottamatta.

Ajopäivän pituus: 6-10 tuntia päivässä. Pyrimme ajamisen lisäksi bongata mahdollisimman paljon nähtävyyksiä. Perillä olemme aina valoisaan aikaan, jos vaan mahdollista.

venäjä-moottoripyörällä


Ruoka & Majoitus

Siistit hotellit, majatalot ja erinomaista venäläistä ruokaa

Hotellit - joita käytämme tällä matkalla ovat siistejä ja hyvätasoisia paikkoja. Majoitus kahden hengen huoneissa. Matkan hinta on ilmoitettu aina 2hh mukaan. 1hh lisämaksusta.

Perimmekö yksinmatkustavalta 1hh lisämaksun? - emme peri, ellet vartavasten tilaa 1hh huonetta. Muussa tapauksessa jaat huoneen samaa sukupuolta olevan matkalaisen kanssa.

Ruokailut - Hintaan kuuluvat ateriat löydät “hintaan kuuluu” osiosta ja matkaohjelmasta - 🥐 = Aamiainen ; 🍔 = Lounas ; 🍗 = Illallinen

Allergiat ja ruokavaliot? - Kasvisruokavalio, keliakia, laktoosi-intoleranssi eivät ole ongelma ja muut ruokavaliot otamme aina huomioon mahdollisuuksien mukaan.


Laatokan ympäri moottoripyörällä