Yhdeksän päivän rennon reipas ajokierros Mongolian aroille off-road pyörillä. Matka maahan, jossa tiedät olevasi ulkomailla! Ja maahan, jossa tie on lavea käsite. Joskus harvoin se on päällystettyä asvalttia mutta useimmissa tapauksissa jälkiä aroilla!

Näet ja koet luonnollisesti ainutlaatuisen Ulan Batorin, Mongolian pääkaupungin, mutta erityisesti Ulan Batorin ulkopuolisen karun kauniin ja upean maan. Tutuksi sinulle tulee muun muassa aavikkomainen Baga Gazri Chuluu, Gobin laulavat dyynit, Yolin laakso ja historiallinen buddhalaiskeskus Ongi.

 
 

Kartta suurenee klikkaamalla. Päiväkohtaisen matkaohjelman ja pyörävaihtoehdot löydät alempana.


Mongolia-moottoripyörällä

MATKAPÄIVÄT

04.09 - 12.09.2020 | 9pv | 🅿️

Mongolia-moottoripyörällä

HINTA

Kuljettaja 3490€

Ei takapenkkipaikkoja tällä matkalla

Autopaikka mahdollinen! Kysy!

1 hengen huone +500€


Liikennemerkit - 🅿️= Paikkoja vapaana, ⚠️= Täyttymässä, ⛔ = Matka täynnä

Mongolia-moottoripyörällä

HINTAAN KUULUU

Suomalainen matkanjohtaja

Matkainfo Suomessa ennen matkaa

Kokki, mekaanikko ja paikallisopas

Majoitus hyvässä hotellissa Ulan Batorissa mennentullen, muut yöt Jurtissa paikalliseen tapaan

Moottoripyörän vuokra (sis. öljyt & bensat, varaosat)

Sisäänpääsymaksut luononpuistoihin

Aamiainen, lounas & illallinen matkaohjelman mukaisesti

2 autoa: Toinen varapyörille & varaosille ja toinen matkatavaroille sekä ruokatarvikkeille

Mongolia-moottoripyörällä

HINTAAN EI KUULU

Lennot

Viisumi

Ruokajuomat

Tippi paikallisoppaille

Toimistomaksu

Tuttuun tapaan ryhmät ovat pieniä (Maks. 10 pyörää + Matkanjohtaja) ja paikat varataan loppuun todella nopeasti!


Hintaan kuuluvat ateriat | 🥐 = Aamiainen ; 🍔 = Lounas ; 🍗 = Illallinen

Päivä 1 | > Ulan Bator | 🍗

Tervetuloa päivä. Saavumme Ulan Batoriin, Mongolian pääkaupunkiin. Majoittuminen, orientoitumista matkaan ja illalla ohjelmallinen päivällinen. Yö keskustan hotellissa.

Päivä 2 | Ulan Bator - Baga Gazrin Chuluu | 🥐, 🍔, 🍗

Aamusta pyörien hakuun ja matkaan. Aloitamme moottoripyörämatkamme ajamalla upeaan Baga Gazriin Chuluuhin. Hulppea Baga Gazriin Chuluu sijaitsee 1751m korkeudessa Mongolian graniitti vyöhykkeessä. Yö jurtissa.

Päivä 3 | Baga Gazrin Chuluu - Bayanzag | 🥐, 🍔, 🍗

Tänään jatkamme Tex Willer maisemissa Bayanzagiin, mikä alkaa olla myös Gobin aavikkoa. Gobin reunalla kohtaamme myös saksaul-metsän, joka on eräänlainen aavikkometsä. Bayanzag muodostui hiekan ja kiven eroosion kautta tuhansien vuosien jälkeen. Siellä asui dinosauruksia 70 miljoona vuotta sitten ja on maailmankuulu sen dinosaurusjäännösten vuoksi. Bayanzagista löytyy kokonaisia luurankoja, munia ja fossiilistuneita poikasia liitukaudelta. Yö jurtissa.

Päivä 4 | Bayanzag - Yolin laakso - Hongor Els | 🥐, 🍔, 🍗

Aamulla jatkamme matkaamme kohti Yolin laaksoa. Tämä fantastinen paikka on kätkeytynyt Gurvan Saikhan vuoren kauniiden huippujen väliin. Se on myös suojaisa turvasatama monille villieläimille. Yolista nokat kohti Hongorin Els hiekka dyynejä. Nämä dyynit tunnetaan myös Laulavina Dyyneinä, jotka kohoavat parhaimmillaan 300m korkeiksi. Leveyttä dyynialueella 15km ja pituutta 180km. Jos ollaan ajoissa perillä, niin mahdollisuus käydä pienellä kamelisafarilla dyynien maisemissa.

Päivä 5 | Hongor Els - Ongi | 🥐, 🍔, 🍗

Kamelinmaitoteet ja matka jatkuu. Tänään osoitteeksi yksi maan kuuluisimmista nähtävyyksistä - kohti Ongi-luostaria ja sen ympärillä olevia temppeleitä. Ongin toimi noin 1000 laman buddhalaiskeskuksena aina 1930 -luvulle saakka, kunnes setä Stalin tuhosi sen.  Tutustuttuamme luostarialueen raunioihin jatkamme Ger-campiin.

Päivä 6 | Ongi - Zorgol Khairkhan | 🥐, 🍔, 🍗

Kuudes päivä vie meidät karun kauniissa maisemissa pyhälle vuorelle ja sen ympäristöön. Eli ajamme Zorgol Khairkhaniin, jossa kaikista pyhin on jättimäinen kivinen graniitti.

Päivä 7 | Zorgol Khairkhan - Terelji kansallispuisto | 🥐, 🍔, 🍗

Tänään kierretään Ulan Batorin itäpuolelle katsomaan jättimäistä Chinggis Khan patsasta, jonka jälkeen vielä tutkimaan Tereljin kansallispuistoa. Maittava illallinen ja jurttaan nukkumaan!

Päivä 8 | Terelji - Ulan Bator | 🥐, 🍔, 🍗

Tänään paluu 'sivistykseen', takaisin Ulan Batoriin. Pyörien luovutus, suihku ja jos matkamuistoja on vielä ostamatta, niin nyt siihen on hyvä hetki. Kašmir -tuotteet ovat täällä inn! Illalla matkamme päättäjäispäivällinen. Yö keskustan hotellissa.

Päivä 9 | Ulan Bator > | 🥐

Kaikilla eksoottisillakin matkoilla on loppu. Meidän Mongolia-elämyksellämme tänään. Eli matka päättyy.

 

Mongolia-moottoripyörällä

MATKAN ALKU JA LOPPU

ULAN BATOR / ULAN BATOR

Lennot

Varattuasi meiltä matkan saat ehdotuksen lentoja myyvältä yhteistyökumppaniltamme. Mikäli ryhmä on vielä varaushetkellä vajaa, saat tarjouksen heti kun matkan minimi osallistujamäärä on saavutettu. Jos varaat lennot itse varsinaiselle päättymispäivälle, on aina hyvä idea ottaa paluulento, joka ei lähde kohteesta ennen puoltapäivää.

Vertaile lentoja tästä!

Mongolia-moottoripyörällä

PASSI, VIISUMI, AJOKORTTI

& MUUT ASIAKIRJAT

Viisumi - Suomen kansalaisen pitää hakee Mongolian viisumin tästä.

Passi - tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Ajokortti - Et tarvitse ajokorttia.

mongolia-moottoripyoralla

Kysymyksiä?

+358 40196 5721 tai mail@peterpanbike.fi

USEIN KYSYTYT

Ennen matkaa pidämme infotapaamisen, jossa paljon lisää faktaa tulevasta!

Mongolia-moottoripyörällä


KUINKA RASKAS MATKA?

Yksin vai matkustajan kanssa? - Ei kyytiläisiä tällä matkalla, mutta voit kysäistä autopaikan kumppanille.

Huoltoauto mukana? - Kyllä. Kaikki tavarat, varaosat, löpö ja ruokatarvikkeet tulevat huoltoautossa aina mukana.

Tiet ja liikenne? - Tämä on 99% off-road matka. Ajomatkat eivät ole kovin pitkiä, mutta välillä alusta on pehmeä ja joskus teitä ei ole ollenkaan. Pitää olla kokemusta päällystämättömillä teillä ajamisesta. Kilometrejä kertyy noin 1600. Tosin Mongoliassa matkat mitataan tunneissa ;)

jurtta.jpg


Ruoka & Majoitus

Siistit hotellit, jurtat ja hyvää ruokaa

Hotellit - Hotellissa yövytään sekä ensimmäisenä että viimeisenä yönä Ulan Batorissa. Hotelli on siisti, vähintään kolmen tähden paikka. Muut yöt vietetään jurtissa paikalliseen perinnetapaan.

Perimmekö yksinmatkustavalta 1hh lisämaksun? - emme peri, ellet vartavasten tilaa 1hh huonetta. Muussa tapauksessa jaat huoneen samaa sukupuolta olevan matkalaisen kanssa.

Ruokailut - Hintaan kuuluvat ateriat löydät “hintaan kuuluu” osiosta ja matkaohjelmasta - 🥐 = Aamiainen ; 🍔 = Lounas ; 🍗 = Illallinen

Allergiat ja ruokavaliot? - Kasvisruokavalio, keliakia, laktoosi-intoleranssi eivät ole ongelma ja muut ruokavaliot otamme aina huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Mongolia-moottoripyörällä

MILLÄ AJETAAN?

All-road pyörät 250 - 650cc. Ehkä paras tällä matkalla kevyt ja ketterä 350cc. Merkkinä Honda tai Yamaha, ehkä BMW tai KTM - riippuu mitä saadaan. Tiet ovat kaikkea ja välillä teitä ei lainkaan.


Mongolia moottoripyörällä