Päivä 12 & 13 | Pondicherry - Mahabalipuram - Chennai - Kotiin

Päivä 12 | Pondicherry - Mahabalipuram | 95km

Ympyrä sulkeutuu ja Kerala 2016/17 matkan kilometrit käyvät vähiin... Joka tapauksessa ajokausi 2017 avattiin heti tammikuun 1 päivä - 30C lämmintä, hyväpintainen tie ja pehmeästi muriseva Enfieldi alla - mitä muuta voi vuoden alulta toivoa? :)

Mahabaliburamin pyhään kaupunkiin saavuttiin jo kahden maissa - kirjauduttiin hotelliin sisään ja kysyttiin vastaanotosta mistä saa kypäräkaljat!? Virkailija katsoi vähän ympärille ja kuiskasi, että kaljat tuodaan huoneeseen... No sehän käy ja tapaaminen sovittiin 10 minuutin päästä Kaukon ja Marjatan huonessa 105 (se oli helpoin muistaa)... Kaljat tuotiin kohtapuolin salakavalasti pyyhkeiden seassa :) Pyhässä kaupungissa ei alkomaholia saanut nauttia näkyvästi!

Olueitten äärellä sitten pohdittiin mitä tehdään seuraavaksi - matkanjohtajana olin tietysti huolissani hyvän karman puolesta ja ehdotin patikkaretkeä lähialueen temppeleille, osalla ryhmästä nousi heti kuume ja loput vinkkasivat, että uima-allas on temppeleitä lähempänä ;)

Kompromissina ensin loikoiltiin altaalla ja sitten käytiin temppeleillä!

Mammala Heritage hotelli oli kuin oasis keskellä Intian sekamelska...

Mahabalipuramin päänähtävyyksiin kuuluu Unescon maailmanperintö kohteenakin tunnettut kallioreliefit... Jotkut tutkiat uskovat, että kaupungin keskellä sijaitsevat kalliot toimivat aikoina veistäjien koulutuskeskuksena, sillä reliefit ovat satojen eri taitelijoiden käsialaa.

Matkailumaana ja prätkäilymaana voin kyllä Intiaa rohkeasti suositella kaikille! Onhan se hullu paikka, sääntöjen noudattamiseen tottuneen suomalaisen näkökulmasta, mutta siinä on oma viehätys! Intiassa, niin kuin Venäjälläkin, mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy... Pitää vain olla valmis olemaan avarakatseinen ja avomielinen...

Päivä 13 | Mahabalipuram - Chennai | 60km

Viimeiset kilometrit ennen pyörien palautusta ja lentokentälle. Kauko ja Marjatta lähtevät tutkimaan Goan ja Delhin tarjontaa vielä pariksi viikoksi ja me muut lennämme Delhin kautta kohti pakkasia :)  Vielä kerran kiitos koko ryhmälle unohtumattomasta matkasta!

Kiitos ja vanakkam,

Dani | 03.01.2017 | Delhin lentokenttä 

Kauko saa matkamuistoksi pyöränsä rekisterikilven...

Jukka ja uskollinen "Rambo"

Juha-Pekka, kavereille JP ja "Black Mamba"

Hannu ja "Turkoosi RojuEnkeli"

Kauko, Marjatta ja "Punahilkka"

Dani ja "Sputnik"

Kiihkeät Suomifanit - Mekaanikomme Franklin ja huoltoautoonkuljettaja Patmaraj :) "we pray to gods, that next life we will be born in Finland!" - sanoivat kaverit jäähyväisten yhteydessä lentokentällä.

Alkulukema...

... ja loppulukema... Viralliseksi kilometrimääräksi saadaan 1939km

Daniil AmosovComment