Päivä 05 | Lebanon - Sapulpa | 470km

Siinä missä Lebanonin majapaikkamme Munger Moss on Route66 klassikko, niin sitä samaa on myös aamiaspaikkamme Faye’s ! Se ei ole suurempia muutoksia tainnut kokea sitten 50-luvun. Kahvilan ainoa pyöreä pöytä on aina varattuna samalle äijä-köörille ja siihen ei olisi kuulemma asiaa :)  Pöytä täyttyikin pian paikallisista punaniskoista. Nämä herrat ajavat kaikki suunnilleen samanlaisilla pick-upeilla, eivät riisu syödessään lippalakkia, eivätkä varmuudella äänestä Clintonia :) Faye’s:ssa on tunnelmaa ja aamiaisessa vähintäänkin riittävä määrä kolestroleja :)

Lebanonista matka jatkui upean vehreissä maisemissa ja kauniissa auringon nousussa pitkin Routea kohti Oklahomaa. Ensimmäisen ajopäivän epäonni tuntui loittonevan ja jäävän kauas taaksemme… Kunnes rouva fortunalla oli meille jälleen asiaa. Sirpan pyörässä alkoi esiintymään huolestuttavia käyntiongelmia. Pyörä saattoi sammua omia aikojaan ja välillä taas kaasu hirtti kiinni eikä kierrokset laskeneet kaasukahvaa kääntämällä. Ainoa järkevä tapa toimia oli ottaa suunnaksi lähin HD-huolto ja se löytyi Missourin Springfieldistä. Pyörästä löytyikin elektroninen vika ja se laitettiin työn alle samoin tein. Sitten kului tunti, kului toinen, kului kolmas… Pyörän kuntoon saattaminen kesti yhteensä 5 tuntia ! Onneksi ko. HD-shop oli mukava paikka kuluttaa aikaa shoppaillen ja harrikoiden renkaita potkien :) Oli miten oli, niin päivän aikataulut keikahtivat päälaelleen tämän venähtäneen varikkostopin myötä. 

Springfieldin HD-huollon ovella Topi ja Lasse.

Springfieldin HD-huollon ovella Topi ja Lasse.

Jaana ja Teija HD-shopissa shoppailu-tauolla, miettimässä mitä kivaa seuraavaksi ostettaisiin :)

Jaana ja Teija HD-shopissa shoppailu-tauolla, miettimässä mitä kivaa seuraavaksi ostettaisiin :)

Kun matkaan vihdoin päästiin, niin en malttanut kuitenkaan jättää Route66:n lyhyttä Kansas osuutta väliin vaan se kruisailtiin kaikessa rauhassa. Kansasin Route on vanhinta käytössä olevaa kuuskutosta ja sen varteen osuu muutama upea restauroitu vanha huoltoasema. 

Allekirjoittaneelle traditioksi muodostuneelle Oklahoma-tötöilylle löytyi kireästä aikataulusta huolimatta tälläkin kertaa hyvin aikaa :) Mutta muutama ekstra-maili on aina paikallaan ja löydettiin sentään Oklahoman harharetkiltämme Maukan hajoavalle ajoliiville hyvä roskis ;)

Perille Sapulpaan saavuttiin venähtäneen aikataulun siivittämänä ilta hämärissä, jos ei suorastaan säkkipimeässä…:) Mutta nyt on pyörät ja kuskit kunnossa ! Matka jatkuu lippu korkealla !:)

Daniil AmosovComment